Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets
Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets
Blog Article
Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
– Rahim ve yumurtalık sağlığı: Rahimdeki yapısal sorunlar veya yumurtalık rezervinin azalması da başarıyı etkileyen faktörlerdendir.
Aşılama işlemi ağrılı bir işlem değildir. Usual jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Aşılamada kullanılan kateter çOkay ince olduğu için hasta ağrı, acı duymaz.
Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.
Yumurtalar toplandıktan sonra laboratuvarda spermle işleme tabi tutulup embriyolar oluşturuluyor.
Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.
konusu olmuştur. Eğer erkekte ciddi bir sperm sorunu varsa aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.
Uygulanan tüp bebek aşamaları arasında ikinci sırada yer alan bu işleme başlamadan önce vajen bölgesine ultrason probu yerleştirilir. Bu sayede doktor tarafından yumurtaların Internet bir şekilde görüntülenmesi de sağlanmış olur.
Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.
Eğer bu yumurtalar olması gereken büyüklüğe ulaştı ise çatlatmak için bir iğne verilir. Sonrasında ise 24. veya forty eight.saatlerinde ilişki yaşanması PCOS gerekir. Bu olaya da zamanlanmış ilişki deniliyor. Eğer ki bu aşamalardan sonra hamile kalınmadıysa ve erkekte herhangi bir trouble varsa tedavi yöntemi olarak aşılama tercih ediliyor.
Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine PCOS tutunması sonucunda hamilelik başlar.
Kimi zaman, nadir durumlarda laparoskopi ya da transabdominal ultrasonografi işlemlerinden propertyım alınmasına da ihtiyaç duyulabilir. İşlem süresinin ise kişiden kişiye değişmekle birlikte çoğunlukla fifteen – 20 dakikada tamamlandığını belirtebiliriz.
Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.